​Східниця відзначила День курорту

​Східниця відзначила День курорту

У Східницькій громаді 7 та 8 серпня відзначали День курорту. Святкові заходи проходилиу межах 10-го ювілейного фестивалю «Східницьке літо».

Основні святкові заходи припали на неділю, 8 серпня.

«Кращими за гори можуть бути тільки гори. Адже тут по-справжньому оздоровлюєшся — морально та фізично, наповнюєшся особливою природньою енергією і просто позитивом», — привітав східничан та гостей курорту голова Дрогобицької РДА Степан Кулиняк.

Також очільник району побажав процвітання усій територіальній громаді, а її жителям справжнього гірського здоров‘я, довголіття та процвітання.

З огляду на масштабний ремонт доріг, який відбувається в Україні, зокрема в гірській місцевості нашого району та областів межах програми Президента України «Велике будівництво», таке процвітання точно не за горами, а навпаки воно вже тут, — наголосив Степан Кулиняк.

Під час відзначення Дня курорту на східничан та гостей очікували дитячий вокальний конкурс, духовний оркестр «Веселі музиканти», молодіжні забави, ярмарки та смачна українська кухня.

Головним гостем святкової програми став заслужений артист України Арсен Мірзоян.

Східниця в контексті історії:

Вперше ця місцевість згадується ще у документах ще XIVстоліття, а свого часу вона зазнала розгрому військами Золотої Орди хана Батия.

Наприкінці XIX століття селище посідало перше місце в Галичині за обсягами видобутку нафти.

Останні 45 років – Східниця гордо несе ім’я курорту, завдяки великим покладаммінеральної води.


Стежте за новинами в нашому Telegram-каналі


Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
19:40