росію позбавили членства у Всесвітній туристичній організації ООН (UNWTO)

росію позбавили членства у Всесвітній туристичній організації ООН (UNWTO)

Перша в історії позапланова зустріч Генеральної асамблеї ООН відбулась у Мадриді. Її спеціально зібрали, щоб обговорити російську «агресію проти України, яка не відповідає Статуту Організації Об’єднаних Націй і суперечить фундаментальній меті Всесвітньої туристичної організації ООН (UNWTO)».

Проти припинення членства росії проголосувало 11 країн, серед яких Сирія, Білорусь, Казахстан, Нікарагуа, Зімбабве, Алжир, Боснія і Герцеговина, Північна Корея, Китай та Єгипет.

«Українцям варто добре запам’ятати перелік країн, що виступили на догоду загарбнику, і виключити їх зі своїх планів на відпочинок після нашої перемоги», – наголошує начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Перед голосуванням голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів звернулася до представників країн-членів організації з промовою і закликала прийняти єдине правильне рішення – зупинити членство росії у цій організації та осудити криваву бійню, яку влаштувала ця держава на території мирної України.

«Прямо зараз, у цю секунду під обстрілами рашистів гинуть заповідники, вибухають єдині у світі історичні та культурні пам’ятки, неторканий степ плюндрують гусениці танків. Багато з цих скарбів уже неможливо буде відродити. Як і неможливо буде воскресити тисячі українців, яких убила росія. Мирних. Волелюбних. Щирих. Українців. Більше немає», — зазначила очільниця ДАРТ.

40 країн підтримали правильне рішення.

Генеральний секретар UNWTO Зураб Пололікашвілі висловився так: «Члени ВТО ООН дали чіткий сигнал: туризм це стовп миру та міжнародної дружби. І вони мають відстоювати ці цінності, бо інакше зіткнуться з наслідками. Ця надзвичайна Генеральна асамблея показала, що дії росії не можна пробачити, бо вони абсолютно суперечать принципам ВТО ООН та міжнародного права».

Прагнучи уникнути публічної ганьби у зв’язку з окремим розглядом питання про зупинення членства російської федерації у ВТО ООН, офіційна делегація держави-агресора вирішила діяти на випередження і першою заявила про намір вийти зі складу організації. Бажаний для росії сценарій не спрацював.

 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
12:19