Повітряна тривога: як саме відбувається процедура оповіщення

Повітряна тривога: як саме відбувається процедура оповіщення

Нагадуємо про те, як саме відбувається процедура оповіщення цивільного захисту та в якій послідовності.

Отож, звучання сирен триває до 3-х хвилин. Повідомлення про виникнення небезпеки можна знайти у ЗМІ, радіо та телебаченні, на офіційних сайтах, соцмережах, телеграм-каналі оповіщення ЦЗ. Або ж завдяки мобільному додатку «Повітряна тривога».

Після отримання команди про те, що загроза минула знов запускаються сирени до 3-х хвилин та транслюється відповідне повідомлення. Залишати укриття до отримання сигналу «Відбій повітряної тривоги» небезпечно.

Подекуди сигнали оповіщення вмикаються не одночасно. Тобто, сирени на вулиці вже чутно, тоді як повідомлення на телефон ще не прийшло. Це відбувається, бо вся система оповіщення на Львівщині складається з 8 підсистем. З питань безпеки їх вмикають почергово, адже коли одна підсистема вийде з ладу, інші далі працюватимуть та сповіщатимуть про будь-яку загрозу. 

Також нагадуємо, якщо ви бачите підозрілі літаючі об'єкти, не фотографуйте їх та не знімайте відео для соціальних мереж. Хочете допомогти, повідомте про ці об'єкти в чат-бот «Шось летить» — @rusrocketfly_bot. 

Сигнал «Повітряна тривога» транслюється на всю область та має виконуватися усіма. Бережіть себе!

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
17:31