Понад 30 мегаватт - такою є загальна потужність вітрових електричних станцій Львівщини

Понад 30 мегаватт - такою є загальна потужність вітрових електричних станцій Львівщини

Щороку 15 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день вітру. У різних країнах світу в цей день відбуваються численні заходи, що пропагують екологічно чисте і відновлюване джерело енергії — вітер.

Метою проведення Дня вітру, координованого Європейською вітроенергетичною асоціацією (EWEA) і Глобальною Радою з вітроенергетики (GWEC ), є популяризація вітрової енергетики та підвищення розуміння суспільства потенціалу та невичерпності вітрових ресурсів і позитивних ефектів, які дає використання джерел енергії у боротьбі зі змінами клімату.

«Внаслідок бойових дій російський агресор пошкодив низку вітрових електростанцій в Україні, які змушені зупинитись на невизначений термін. Тому розвиток відновлюваної енергетики сьогодні є дуже актуальним для розвитку нашої країни на шляху подолання залежності від російського викопного палива. Енергія вітру на сьогоднішній день є одним з найбільш конкурентоспроможних джерел енергії і є однією з ключових технологій, необхідних для побудови системи чистої енергії. Збільшення обсягів використання відновлюваних джерел енергії, в тому числі і вітру, в енергетичному балансі регіону підвищує рівень диверсифікації джерел енергоносіїв, що сприяє зміцненню енергетичної незалежності держави», — повідомили співробітники департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОВА.

Львівщина має значний кліматичний потенціал для розвитку вітрової енергетики. На сьогодні у Львівській області працюють три промислові вітрові електричні станції загальною потужністю 33,9 МВт.

Долучаються до встановлення невеликих вітрогенераторів для забезпечення електроенергією власних домівок і мешканці області. Невеликі вітряки можна побачити у Львівському, Червоноградському, Яворівському та інших районах області.

Зазначимо, що в області реалізується «Комплексна програма підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021-2025 роки». Одним з напрямів програми є підтримка населення у впровадженні відновлюваних джерел енергії, зокрема малих вітрових електростанцій у приватних домогосподарствах.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
09:44