Платникам податків під час зустрічі у ДПІ розповіли про одноразове декларування

Платникам податків під час зустрічі у ДПІ розповіли про одноразове декларування

У  Дрогобицькій ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області проведено зустріч з платникамина тему: «Одноразове добровільне декларування або податкова амністія». У зустрічі взяли участь заступник начальника Дрогобицької ДПІ Володимир Мелех, начальник відділу електронних сервісів Наталя Козяк та  фізичні особи — громадяни.

 

В ході заходу присутнім повідомили, що одноразове(спеціальне) добровільнедекларування активів фізичних осіб відбуватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.Громадяни України матимуть право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію  із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. При цьому у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

 

 Із задекларованих активів громадянин повинен буде сплатити збір, зокрема, 5 % щодо валютних цінностей на рахунках у банках в Україні, а також інших активів, що знаходяться (зареєстровані) в Україні; 9 % щодо валютних цінностей на рахунках в іноземних фінансових установах, а також з інших активів, що знаходяться за кордоном; 2,5 % щодо номінальної вартості державних облігацій України, придбаних декларантом у період з 1 вересня 2021 року до 31 серпня 2022 року.

 

На завершення зустрічі платникам податків пояснили переваги використання електронних сервісів ДПС, які за рахунок використання сучасних інформаційних технологій забезпечують дистанційне спілкування з податковою та значно спрощують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності. Також за допомогою сервісів «InfoTAX», «ЗІР», сторінок в соціальних мережах Facebook, Telegram-канал платники податків можуть першими отримувати анонси та роз’яснення фахівців, новини податкової та іншу корисну інформацію.

 

Дрогобицький сектор організації роботи

 

організаційно-розпорядчого управління

 

Головного управління

 

ДПС у Львівській області

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
17:47