Німеччина разом з Україною візьме лідерство на одному з напрямів Кримської платформи

Німеччина разом з Україною візьме лідерство на одному з напрямів Кримської платформи

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів переговори із Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок, яка вперше після вступу на посаду відвідує Україну з візитом.

Візит глави німецької дипломатії засвідчив, що Україна має непохитну підтримку з боку нового уряду ФРН на тлі агресивних дій Росії.

Дмитро Кулеба відзначив, що радий вітати Анналену Бербок в Києві саме в день тридцятої річниці відновлення дипломатичних відносин України та Німеччини.

Глава української дипломатії детально поінформував німецьку колегу щодо агресивних дій Росії, нарощування російської військової присутності поблизу державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України.

Міністри обговорили динаміку дипломатичних зусиль задля врегулювання міжнародного російсько-українського збройного конфлікту. Вони погодилися із необхідністю якнайшвидше відновити ефективну роботу Нормандського формату та провести саміт лідерів України, Німеччини, Франції та Російської Федерації. Сторони домовилися докласти максимум зусиль, аби повернути РФ за стіл переговорів у рамках Нормандського формату та Тристоронньої контактної групи.

Анналена Бербок підтвердила беззаперечну підтримку ФРН суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, а також відданість принципу “жодних домовленостей про Україну без України”.

Дмитро Кулеба висловив вдячність Німеччині за готовність разом з Україною взяти співлідерство на одному з п’яти ключових напрямів роботи Кримської платформи, консолідації політики невизнання: “Це підтвердження лідерства німецької дипломатії. Я сподіваюся, що такою вона залишиться і надалі".

Німеччина працюватиме разом з партнерами над консолідацією міжнародного невизнання спроби анексії Криму зі сторони РФ.

Глави МЗС України та Німеччини приділили окрему увагу протидії загрозам Північного потоку — 2 та зміцненню енергетичної безпеки в Європі, а також розбудові інфраструктури для “зеленої” енергетики та розвитку альтернативних джерел енергії.

“Україна активно розвиває відновлювану енергетику, зокрема планує стати ключовим постачальником “зеленого” водню до ЄС. Ми зміцнюємо енергетичне партнерство з Німеччиною та розробляємо низку великих проектів у сфері виробництва і транспортування “зеленого” водню. Ця взаємовигідна співпраця ще тісніше зв’яже наші економіки та суспільства”, — зазначив Дмитро Кулеба.

Міністри домовилися активізувати взаємодію з питань спільної історичної пам’яті в дусі рівноправ'я та взаємоповаги. Вони також домовилися працювати разом над розвитком зв'язків між українською та німецькою молоддю та втіленням нових українсько-німецьких освітніх проектів.

 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
11:18