На Личакові президенти та перші леді України й Латвії вшанували пам’ять загиблих українських захисників

На Личакові президенти та перші леді України й Латвії вшанували пам’ять загиблих українських захисників

З візитом на Львівщину завітали Президент України Володимир Зеленський та Президент Латвії Егілс Левітс.

На Личаківському кладовищі Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська разом із Президентом Латвійської Республіки Егілсом Левітсом та його дружиною Андрою Левіте вшанували пам’ять українських воїнів, полеглих під час російсько-української війни.

Глави держав і перші леді поклали квіти до могил українських захисників на Марсовому полі.

Нагадаємо, що це другий візит Президента України на Львівщину від початку 2023 року. У січні він зустрівся з Президентами Польщі та Литви під час другого саміту Люблінського трикутника. Тоді ж Глава держави провів нараду щодо безпекової ситуації у північно-західних областях України. 

Довідково:

Личаківське військове кладовище – територія військових поховань. 

На цьому полі розташований Меморіал пам’яті героїв УПА та поховані воїни УПА, хрест на знак пам’яті про українських січових стрільців, три невеликі кам'яні хрести, під якими є крипти-гробниці, де перепоховані  жертви більшовицького терору, закатованих у Замарстинівській в'язниці, алея, де поховані солдати, які загинули під час другої світової війни.

У центральній частині Личаківського військового кладовища з квітня цього року хоронять воїнів російсько-української війни.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
14:56