На Дрогобиччині чеська організація продовжує реєстрацію на виплату фінансової допомоги для ВПО

На Дрогобиччині чеська організація продовжує реєстрацію на виплату фінансової допомоги для ВПО

У Дрогобицькому районі чеська організація «Людина в біді», котра розпочала свою роботу ще тиждень тому, продовжує реєстрацію на фінансову допомогу внутрішньо переміщеним особам.

Зареєструватися на отримання допомоги від чеської організації на першому етапі усі ті, хто були змушені покинути свої домівки через російську агресію, можуть ще до вівторка, 26 квітня. 

Голова Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк розповів, що старт другого етапу реєстрації буде повідомлено згодом.

«Станом на сьогодні зареєстровано вже 1 500 сімей внутрішніх переселенців, які зараз мешкають у Дрогобицькій громаді», — додав очільник Дрогобицької РВА.

Загалом заплановано, що отримати фінансову підтримку зможуть до 10 тисяч переселенців. За рішення чеської організації наразі лише ті, які проживають у Дрогобицькій громаді. Але ймовірно, згодом вдасться збільшити географію територій, а отже отримати допомогу зможуть і мешканці інших громад. 

Нагадаємо, що йдеться про тримісячну грошову допомогу у розмірі 6 600 гривень для кожного члена сім‘ї, відповідно до визначених категорій. Фінансові зобов‘язання на себе взяла чеська сторона.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
12:37