Мінцифри розширює функціонал шерингу авто: незабаром в Дії можна буде скасувати належного користувача

Мінцифри розширює функціонал шерингу авто: незабаром в Дії можна буде скасувати належного користувача

Команда Мінцифри працює над розширенням функціоналу шерингу авто в Дії і незабаром у застосунку можна буде скасувати належного користувача. Долучайтеся до бета-тесту послуги за посиланням.

Шеринг авто — послуга, яку команда Мінцифри презентувала під час Diia Summit в лютому. З початку повномасштабного вторгнення сервіс був недоступний через відключення реєстрів. Влітку відновили послугу, адже вона одразу сподобалась користувачам швидкістю та зручністю. Уже понад 103 тисячі разів українці пошерили техпаспорт у застосунку Дія.

Це особливо актуальний сервіс під час війни. Наприклад, коли люди виїжджали із зони бойових дій, брали авто знайомих і могли скористатися шерингом у кілька кліків.

Незабаром у Дії можна буде не лише поділитися техпаспортом з іншою людиною, а й скасувати шеринг. До того ж зробити це зможе власник авто або ініціювати скасування сам належний користувач.

Раніше для цього необхідно було йти до Сервісного центру МВС і подавати заяву про скасування належного користувача. Або чекати, поки вийде термін дії шерингу авто, на який він був призначений.

Невдовзі запустимо бета-тест послуги в Дії. Долучитися до тестування можуть українці, які:

  • мають Дія.Підпис;
  • є власниками автомобіля і користуються послугою шерингу авто;
  • АБО є належним користувачем, який ініціює послугу.

Зверніть увагу, що взяти участь в бета-тесті мають дві людини, — власник авто та водій, якого призначили належним користувачем.

Реєструйтеся за посиланням.

Послугу реалізує Мінцифри спільно з МВС, Головним сервісним центром МВС та за підтримки ДП «Інфотех».

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
11:19