Екосистема психологічної допомоги у сфері освіти: детальніше

Екосистема психологічної допомоги у сфері освіти: детальніше

Мета проєкту – професійно та системно допомогти багатьом українцям, і в першу чергу дітям.

Під час Всеукраїнського освітнього форуму «Нові виміри безпеки: виклики та рішення» була презентована Екосистема психологічної допомоги у сфері освіти, яку запроваджує Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти і Асоціація інноваційної та цифрової освіти, в рамках Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської.  

Екосистема психологічної допомоги у сфері освіти охоплює всіх учасників освітнього процесу: 

  • освітян,
  • шкільних психологів,
  • керівників навчальних закладів,
  • учнів, студентів та їх батьків/опікунів.  

Головні переваги екосистеми: заходи направлені на осіб, які не мають фахової психологічної освіти та досвіду роботи з клінічними випадками; для кожної цільової аудиторії спеціально розроблені відповідні навчальні програми. Наприклад, для освітян успішно діє курс підвищення кваліфікації, який за перші два місяці вже пройшли понад 25 тисяч осіб; в межах Екосистеми психологічної допомоги в сфері освіти створюється 108 коротких відео-уроків, які допоможуть вчителям та шкільним психологам підтримувати дітей у ресурсному стані під час освітнього процесу. Спікерами виступили відомі телевізійні ведучі, які мають психологічну освіту – Дмитро Карпачов та Олена Адамова. 

Фінансування проєкту було здійснено завдяки підтримці Європейського Союзу. Інфографіка Еко-системи психологічної допомоги у сфері освіти. Сайт Екосистеми психологічної допомоги у сфері освіти. 

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
15:33