Для відновлення очного навчання у школах потрібно облаштувати укриття та бомбосховища

Для відновлення очного навчання у школах потрібно облаштувати укриття та бомбосховища

За рекомендаціями Міністерства освіти і науки України та Департаменту освіти і науки Львівської ОВА запропоновано забезпечити організацію очного навчання у закладах освіти Дрогобицького району вже з 1 вересня цього року. 

Однак однією  з вимог для відновлення очного навчання є наявність у закладах освіти бомбосховищ чи укриттів, які знаходяться у підвальних  приміщеннях. 

Як зазначають в управлінні гуманітарної політики Дрогобицької РВА, станом на сьогодні із 80 закладів загальної середньої освіти району 48 забезпечені бомбосховищем чи укриттям. Однак лише у 21 з них кількість місць в укриттях відповідає кількості учнів. У решту 32 закладах вони взагалі відсутні.

Окремою проблемою є і те, що в багатьох  закладах освіти проживають внутрішньо переміщені особи, а частина шкільних автобусів передана на армію.

Щодо роботи дитячих садків, то станом на сьогодні заклади дошкільної освіти Бориславської, Дрогобицької та Трускавецької територіальних громад працюють у очному режимі. Три садки у Меденицькій ТГ та один у Східницькій ТГ не здійснюють прийому дітей, через відсутність укриттів. 

У зв’язку з цим територіальні громади Дрогобицького району повинні провести аналіз стану бомбосховищ та укриттів у закладах освіти, а також забезпечити приведення їх у відповідність до вимог та належних санітарно-гігієнічних норм. Укриттями можуть слугувати також підвальні приміщення будівель, які знаходяться поруч з навчальними закладами. Окрім цього, керівництву громад необхідно напрацювати попередній план переселення ВПО з будівель навчальних закладів та проведення ремонтних робіт з метою організації повноцінного навчального процесу.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
17:36