​147 багатодітних сімей отримають по 2000 грн на дитину для підготовки до навчального року

​147 багатодітних сімей отримають по 2000 грн на дитину для підготовки до навчального року

До кінця серпня 147 малозабезпечених багатодітних сімей у Дрогобицькому районі отримають додатково по 2 тисячі гривень на кожну дитину шкільного віку для підготовки до навчального року.

Про це під час щотижневої апаратної наради голови Дрогобицької РДА з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації повідомила заступник керівника управління праці та соціального захисту населення Марія Матієчко.

Допомога у розмірі 2 тисячі гривень надається на кожну дитину, якій станом на 1 серпня 2021 року виповнилось 6-18 років. І якщо ця багатодітна родина перебуває на обліку в Управлінні праці та соціального захисту населення.

Виплата одноразової грошової допомоги управлінням соціального захисту Дрогобицької РДА буде проведена автоматично. Батькам не потрібно було подавати жодної додаткової заяви чи документів. Також ця допомога не буде враховуватися при призначенні інших державних соціальних виплат та субсидій.

Загалом у Дрогобицькому районі допомогу отримають 147 малозабезпечених багатодітних сімей, де виховуються 347 дітей шкільного віку, на загальну суму 694 тисячі гривень.

Витрати на виплату одноразової грошової допомоги відшкодовуються за рахунок коштів державного бюджету.

«Підтримка дітей із малозабезпечених сімей під час підготовки до школи – це дуже потрібна ініціатива Уряду, особливо в теперішній час. Тому зараз прошу управління праці та соціального захисту населення ретельно простежити та проконтролювати, щоб всі дітки нашого району, яким передбачені такі виплати, їх отримали», — зазначив голова Дрогобицької РДА Степан Кулиняк.

Окрім цього, ще додаткову одноразову матеріальну допомогу у розмірі 500 гривень за рахунок коштів обласного бюджету отримають малозабезпечені сім’ї, де виховується четверо і більше дітей.

Офіційний телеграм-канал
Дрогобицької районної військової адміністрації
15:55